Gratis lunches op Kindcentrum de Vindplaats in Bos & Lommer

In Het Parool van 25 juli jl. stond een reportage over vrijwilligster Maryam el Jaouhari die gratis lunches verzorgt op Kindcentrum de Vindplaats in Bos & Lommer. De lunches worden aangeboden door het Jeugdeducatiefonds (JEF, onder leiding van Hans Spekman), vier dagen per week met op twee dagen per week een warme maaltijd extra. Het JEF verzorgt, dankzij het Programma Schoolmaaltijden van het ministerie van OCW, gratis ontbijt, lunch of beide op zo’n duizend scholen in Nederland. 

De vrijwilligers die de lunches verzorgen krijgen een kleine vrijwilligersvergoeding. Maar niemand doet het voor het geld,” zegt El Jaouhari in Het Parool. We doen het om iets terug te geven aan de maatschappij. En voor sommigen is het ook goed om de taal beter te leren. En natuurlijk doen we het ook gewoon voor de lol. Het is leuk om samen te koken, en we genieten van de waardering die we van de kinderen krijgen. Nee, je zit hier niet voor straf.” 

(In de nieuwsbrief van oktober besteden we aandacht aan de specifieke manier van werken in de open ruimtes van Kindcentrum de Vindplaats.) 

Deel deze pagina:

Pre-COOL onderzocht de effecten van voorschoolse educatie