Verder Bouwen aan het Expertisenetwerk in 2024-2025

BEN Verder: woensdag 3 juli 15:00 – 17:00 uur

foto: Hans van der Woerd

De bijeenkomst BEN Verder, die we hadden aangekondigd voor wo 15 mei a.s., hebben we verplaatst naar woensdag 3 juli a.s. van 15:00 – 17:00 uur. De komende weken vinden veel belangrijke gesprekken plaats op bestuursniveau. De puzzelstukken voor het daadwerkelijk inrichten van Expertisenetwerken in Osdorp en Bos en Lommer beginnen op hun plaats te vallen. 15 mei is net wat te vroeg om het totaalplaatje te kunnen laten zien. Dat doen we graag op 3 juli in de Ru Paré Community (Chris Lebeaustraat 4, Amsterdam).

Programma BEN Verder wo 3 juli 15:00-17:00

We delen de stand van zaken rond de beweging waar BEN in de Buurt voor staat (Geen kind de buurt uit!), en gaan we het hebben over de vraag: hoe gaan we met elkaar verder?

  • Wat heeft BEN in de Buurt opgeleverd? Hoe gaan we de expertisenetwerken (vanuit onder meer het gespecialiseerd onderwijs en de jeugdhulp) vanaf komend schooljaar inrichten en inzetten binnen de scholen?
  • Welke ervaringen kunnen we alvast delen vanuit de analyses die de scholen met elkaar hebben gemaakt en vanuit het Vertelpunt van Vertellis?! dat geopend is? Deze ervaringen vormen de eerste stappen in het bouwen van een expertisenetwerk.
  • Hoe draagt de beweging die we met BEN in de Buurt willen inzetten (Geen kind de buurt uit!) bij aan een Inclusief Amsterdam?

Verder is er gelegenheid tot uitwisseling van kennis en ervaring in een drietal korte werksessies:

  • In dialoog over goede voorbeelden uit de praktijk van integraal arrangeren.
  • Expertisepartners aan het woord: hoe brengen we expertise naar het regulier onderwijs.
  • De sociale basis: wat is dat precies en hoe kun je er als school gebruik van maken?

 

We sluiten de middag af met een verrassende muzikale uitsmijter. Na afloop is er voor iedereen nog een hapje en een drankje. Meld je wel even aan. Dat kan via deze link.

Deel deze pagina:

Op bezoek in de raadszaal van het Stadsdeelkantoor Bos en Lommerplein